Slide

СООПШТЕНИЈА

Анѓушев: Електрична енергија од обновливи извори е силен стимул на економијата и животната средина со нула задолжување на државата

Скопје, 15 февруари 2021г. – Во рамки на редовните активности на Стопанската комора на Македонија денес прес конференција одржа Групацијата на обновливи извори на енергија при Македонската енергетска асоцијација, која има за цел да ги промовира и негува најдобрите практики за реализирање

Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum Lorem ipsum

на проекти кои го зголемуваат производството на енергија од обновливите извори, како и за одржливо искористување на ресурсите и реализација на проекти за заштита на животната околина. Енергетската слика во Република Северна Македонија во моментот покажува дека земјата увезува 26% од електричната енергија, а користи 74% електрична енергија од домашно производство. При тоа од вкупно произведените 5164 GWh електрична енергија во РС Македонија за 2020 година, само 25% е од обновливи извори. Претседателот на Групацијата на обновливи извори на енергија, Тодор Анѓушев, посочи дека е значајно да се зголеми бројот и инвестициите во обновливите извори на енергија со оглед на бројните придобивки за земјата.

Прочитај повеќе

ВО МЕДИУМИТЕ

Анѓушев: Електрична енергија од обновливи извори е силен стимул на економијата и животната средина со нула задолжување на државата

Анѓушев: Електрична енергија од обновливи извори е силен стимул на економијата и животната средина со нула задолжување на државата

Анѓушев: Електрична енергија од обновливи извори е силен стимул на економијата и животната средина со нула задолжување на државата

ФОТО И
ВИДЕО

Наскоро

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

https://www.ctc-n.org/technologies/small-hydropower